Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11g31kcal1g2g2.1g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk140g55kcal2.4g10.6g0.1g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2722g1888kcal172.2g98.6g88.8g41.4g
Valittu annoskoko1361g944kcal86.1g49.3g44.4g20.7g
Annoskoko puolitettuna681g472kcal43.1g24.7g22.2g10.4g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421