Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g600g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha480g796kcal91.1g0g48g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)13g37kcal1.2g2.4g2.5g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk168g66kcal2.9g12.8g0.2g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g2264kcal206.2g118.6g106.8g49.4g
Valittu annoskoko1632g1132kcal103.1g59.3g53.4g24.7g
Annoskoko puolitettuna816g566kcal51.6g29.7g26.7g12.4g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421