Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g999g203kcal6g38g3g14g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha799g1327kcal151.9g0g79.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk280g109kcal4.8g21.3g0.3g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g3772kcal344.2g197.6g177.4g82.2g
Valittu annoskoko2720g1886kcal172.1g98.8g88.7g41.1g
Annoskoko puolitettuna1360g943kcal86.1g49.4g44.4g20.6g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421