Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1399g284kcal8.4g53.2g4.2g19.6g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.1g0.8g7.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1119g1858kcal212.6g0g111.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g420g118kcal2.5g25g0.8g10.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)31g86kcal2.9g5.5g5.8g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk392g153kcal6.7g29.8g0.4g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g5281kcal481.6g276.4g248.2g115.2g
Valittu annoskoko3808g2641kcal240.8g138.2g124.1g57.6g
Annoskoko puolitettuna1904g1320kcal120.4g69.1g62.1g28.8g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421