Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1599g325kcal9.6g60.8g4.8g22.4g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1279g2123kcal243g0g127.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g480g134kcal2.9g28.5g1g12g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)35g99kcal3.3g6.3g6.7g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk448g175kcal7.6g34g0.4g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g6036kcal550.2g315.6g284g131.6g
Valittu annoskoko4352g3018kcal275.1g157.8g142g65.8g
Annoskoko puolitettuna2176g1509kcal137.6g78.9g71g32.9g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421