Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1799g365kcal10.8g68.3g5.4g25.2g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1439g2389kcal273.4g0g143.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g540g151kcal3.2g32.1g1.1g13.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)40g111kcal3.7g7.1g7.5g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.9g0.2g0.7g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk504g196kcal8.6g38.3g0.5g25.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g6790kcal619g355.2g319.4g148g
Valittu annoskoko4896g3395kcal309.5g177.6g159.7g74g
Annoskoko puolitettuna2448g1698kcal154.8g88.8g79.9g37g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421