Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200g41kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha160g265kcal30.4g0g16g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.4g12kcal0.4g0.8g0.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk56g22kcal1g4.3g0.1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g755kcal69g39.8g35.4g16.4g
Valittu annoskoko544g377kcal34.5g19.9g17.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna272g189kcal17.3g10g8.9g4.1g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.7g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421