Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1999g406kcal12g75.9g6g28g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1599g2654kcal303.8g0g159.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44g123kcal4.1g7.9g8.4g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk560g218kcal9.5g42.5g0.6g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g7545kcal688g394.6g355g164.4g
Valittu annoskoko5440g3772kcal344g197.3g177.5g82.2g
Annoskoko puolitettuna2720g1886kcal172g98.7g88.8g41.1g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421