Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2000g406kcal12g76g6g28g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44g123kcal4.1g7.9g8.4g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk560g218kcal9.5g42.6g0.6g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10888g7550kcal688.4g395g355.2g164.4g
Valittu annoskoko5444g3775kcal344.2g197.5g177.6g82.2g
Annoskoko puolitettuna2722g1888kcal172.1g98.8g88.8g41.1g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421