Jonin jauhelihakastike

Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika(pieniä saman kokoisia kuutioita).

Ruskista jauheliha(mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja suolalla).

Maustepippurilla saa myös hyvää makua lihaan.

Nosta se kulhoon odottamaan.

Jauhelihan rasvoilla kuulotat sipulit(lisää hieman rasvaa, jos on oikein vähärasvaista lihaa).

Kuullotuksen loppuvaiheessa paprikasilppu mukaan, mutta jätä paprikat rapeiksi.

Kasvissektion voi nostaa myös omaan kulhoon(lorauta vähän fondia sekaan maustuun).

Kannattaa pesasta pannu tässä vaiheessa.

Sulata voi(niin kauan ettei "vaahtoa" ;) ja laske keskilämmölle.

Ruskista hitaasti jauhoja kunnes seos näyttää yhtä tummalta kuin kahvinporot.

Älä kuitenkaan polta jauhoja, sitten maistuu pahalle! Vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Sekaan vaan 5 dl vettä ja fondia maun mukaan(sekoita varovasti, ettei paakkunnu).

Lihan voi lisätä kastikkeen sekaan tässä ja vaiheessa.

Jos kastike on liian laihaa makuusi niin suurusta sitä.

Keittelet sitten 15 min ja maustat maun mukaan.

Paprikajauhe, neilikka ja meirami sopivat hyvin.

Kastikkeen makua voi pehmentää joko tomaattipyreellä tai sokerilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 199 grammaa

Jnbasisti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha267g443kcal50.8g0g26.7g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Paprika punainen 67g20kcal0.6g3g0.3g1.3g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste20g13kcal1.1g1.8g0.2g0.3g
Vesi334g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g146kcal0.2g0.2g16g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g46kcal1.4g9.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1592g1389kcal111.2g37.6g87g6.8g
Valittu annoskoko796g695kcal55.6g18.8g43.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna398g347kcal27.8g9.4g21.8g1.7g
Arvot/100g100g87kcal7g2.4g5.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=263521