Rahkapulla, yhteishyvä
16 - 18 annosta
100 g margariinia
3 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kardemummaa
11 dl vehnäjauhoja
Rahkatäyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
Voiteluun
1 kananmuna
Sulata margariini.
Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi.
Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon.
Liuota joukkoon murennettu hiiva ja lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten.
Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
Jaa taikina 16–18 palaan ja pyörittele ne pulliksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota peitettynä 30 minuuttia.
Yhdistä rahkatäytteen ainekset kulhossa.
Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennys.
Voitele pullat vatkatulla kananmunalla.
Nosta pullan syvennykseen noin ruokalusikallinen rahkatäytettä.
Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 125 grammaa
Ralla