Kanakorma

( Resepti kirjasta Suuri Intialainen keittokirja.

Baljekar, M., Fernandez, R. ym. Moreeni kirjapaino.)

* 650 gr nahatonta broilerin rintafileetä
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti paloiteltuna
*1 rkl kasviöljyä
*3 vihreää kardemummaa
*1 sipuli hienonnettuna
*2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
*1,4 tl suolaa
*3 dl maustamatonta jogurttia
*mantelilastuja ja tuoretta korianteria koristeluun

1. Leikkaa broileri kuutioiksi.

2. Laita valkosipuli, inkivääri ja kaksi rkl vettä monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy pannussa ja paista broileri ruskeaksi.

Nosta palat pois reikäkauhalla.

4. Lisää pannulle kardemummat ja kuullota kaksi minuuttia.

Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

5. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

6. Lisää vähitellen puolet jogurtista, ruokalusikallinen kerrallaan ja keitä hiljalleen, kunnes jogurtti on kokonaan imeytynyt.

7. Lisää broilerinpalat, peitä pannu kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia.

8. Lisää loppu jogurtti, anna kiehua hiljaa viisi minuuttia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.

Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 265 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin nahaton rintafilee975g1004kcal225.1g0g14.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu15g12kcal0.3g2.7g0.1g0.3g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Sipuli 90g27kcal1.1g4.3g0.2g1.5g
Partaäijä-jogurtti (turkkilainen)450g562kcal14.8g18.9g45g0g
Mantelilastu (A la meira)30g180kcal7.2g2g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3180g3950kcal498.6g59.2g192.8g4g
Valittu annoskoko1590g1975kcal249.3g29.6g96.4g2g
Annoskoko puolitettuna795g988kcal124.7g14.8g48.2g1g
Arvot/100g100g124kcal15.7g1.9g6.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=263900