Kanakorma

( Resepti kirjasta Suuri Intialainen keittokirja.

Baljekar, M., Fernandez, R. ym. Moreeni kirjapaino.)

* 650 gr nahatonta broilerin rintafileetä
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti paloiteltuna
*1 rkl kasviöljyä
*3 vihreää kardemummaa
*1 sipuli hienonnettuna
*2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
*1,4 tl suolaa
*3 dl maustamatonta jogurttia
*mantelilastuja ja tuoretta korianteria koristeluun

1. Leikkaa broileri kuutioiksi.

2. Laita valkosipuli, inkivääri ja kaksi rkl vettä monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy pannussa ja paista broileri ruskeaksi.

Nosta palat pois reikäkauhalla.

4. Lisää pannulle kardemummat ja kuullota kaksi minuuttia.

Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

5. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

6. Lisää vähitellen puolet jogurtista, ruokalusikallinen kerrallaan ja keitä hiljalleen, kunnes jogurtti on kokonaan imeytynyt.

7. Lisää broilerinpalat, peitä pannu kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia.

8. Lisää loppu jogurtti, anna kiehua hiljaa viisi minuuttia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.

Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 265 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin nahaton rintafilee325g335kcal75.1g0g4.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu5g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Sipuli 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Partaäijä-jogurtti (turkkilainen)150g188kcal4.9g6.3g15g0g
Mantelilastu (A la meira)10g60kcal2.4g0.7g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1060g1317kcal166.4g19.8g64.2g1.4g
Valittu annoskoko530g659kcal83.2g9.9g32.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna265g329kcal41.6g5g16.1g0.4g
Arvot/100g100g124kcal15.7g1.9g6.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=263900