Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g9g33kcal4.1g3.7g0.6g0g
Kaurahiutale 67g250kcal9.7g38g4.9g6.7g
Vehnäjauho puolikarkea 217g744kcal22.1g151.8g2.6g7.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 275g837kcal24.1g152.5g5.2g38.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g676kcal0g0g75.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g5078kcal120g692g176.8g105.2g
Valittu annoskoko1060g2539kcal60g346g88.4g52.6g
Annoskoko puolitettuna530g1270kcal30g173g44.2g26.3g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417