Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 584g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g46kcal5.8g5.1g0.8g0g
Kaurahiutale 93g350kcal13.5g53.2g6.8g9.3g
Vehnäjauho puolikarkea 304g1042kcal30.9g212.5g3.6g10.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 385g1171kcal33.7g213.5g7.3g53.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl105g946kcal0g0g105.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2968g7109kcal167.8g968.6g247.2g147g
Valittu annoskoko1484g3554kcal83.9g484.3g123.6g73.5g
Annoskoko puolitettuna742g1777kcal42g242.2g61.8g36.8g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417