Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g15g53kcal6.6g5.9g0.9g0g
Kaurahiutale 107g400kcal15.5g60.8g7.8g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 347g1190kcal35.4g242.9g4.2g12.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 440g1339kcal38.5g244g8.4g61.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl120g1081kcal0g0g120.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3392g8125kcal192g1107.2g282.8g168g
Valittu annoskoko1696g4062kcal96g553.6g141.4g84g
Annoskoko puolitettuna848g2031kcal48g276.8g70.7g42g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417