Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g59kcal7.4g6.6g1g0g
Kaurahiutale 120g449kcal17.4g68.5g8.8g12g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1339kcal39.8g273.2g4.7g13.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 495g1506kcal43.3g274.4g9.4g68.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl135g1216kcal0g0g135.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3816g9140kcal215.8g1245.4g318g189.2g
Valittu annoskoko1908g4570kcal107.9g622.7g159g94.6g
Annoskoko puolitettuna954g2285kcal54g311.4g79.5g47.3g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417