Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Kaurahiutale 13g50kcal1.9g7.6g1g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 43g149kcal4.4g30.4g0.5g1.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g167kcal4.8g30.5g1g7.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana424g1015kcal23.8g138.4g35.2g21g
Valittu annoskoko212g508kcal11.9g69.2g17.6g10.5g
Annoskoko puolitettuna106g254kcal6g34.6g8.8g5.3g
Arvot/100g100g240kcal5.6g32.7g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417