Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Kaurahiutale 160g599kcal23.2g91.2g11.7g16g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 660g2007kcal57.8g365.6g12.5g91.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl180g1620kcal0g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5084g12177kcal287.8g1659.2g423.4g251.8g
Valittu annoskoko2542g6089kcal143.9g829.6g211.7g125.9g
Annoskoko puolitettuna1271g3044kcal72g414.8g105.9g63g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417