Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.3g8.3kcal1g0.9g0.1g0g
Kaurahiutale 17g62kcal2.4g9.5g1.2g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.9g0.7g1.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 69g209kcal6g38.1g1.3g9.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana530g1270kcal29.8g172.8g44.2g26.4g
Valittu annoskoko265g635kcal14.9g86.4g22.1g13.2g
Annoskoko puolitettuna133g317kcal7.5g43.2g11.1g6.6g
Arvot/100g100g240kcal5.6g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417