Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.7g13kcal1.7g1.5g0.2g0g
Kaurahiutale 27g100kcal3.9g15.2g1.9g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 87g298kcal8.8g60.7g1g3g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g335kcal9.6g61g2.1g15.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana848g2031kcal48g276.8g70.4g42g
Valittu annoskoko424g1016kcal24g138.4g35.2g21g
Annoskoko puolitettuna212g508kcal12g69.2g17.6g10.5g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417