Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.8g17.6g2.6g0g
Kaurahiutale 320g1197kcal46.4g182.4g23.4g32g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 1320g4013kcal115.5g731.3g25.1g183.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl360g3240kcal0g0g360g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10168g24355kcal575.4g3318.6g847.2g503.8g
Valittu annoskoko5084g12177kcal287.7g1659.3g423.6g251.9g
Annoskoko puolitettuna2542g6089kcal143.9g829.7g211.8g126g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417