Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 209g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.6g17kcal2.1g1.8g0.3g0g
Kaurahiutale 33g125kcal4.8g19g2.4g3.3g
Vehnäjauho puolikarkea 108g372kcal11g75.9g1.3g3.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 138g418kcal12g76.2g2.6g19.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g338kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1060g2539kcal59.8g345.8g88.2g52.4g
Valittu annoskoko530g1270kcal29.9g172.9g44.1g26.2g
Annoskoko puolitettuna265g635kcal15g86.5g22.1g13.1g
Arvot/100g100g240kcal5.6g32.6g8.3g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417