Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Kaurahiutale 40g150kcal5.8g22.8g2.9g4g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 165g502kcal14.4g91.5g3.1g23g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1272g3047kcal72g415.2g105.8g63.2g
Valittu annoskoko636g1523kcal36g207.6g52.9g31.6g
Annoskoko puolitettuna318g762kcal18g103.8g26.5g15.8g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417