Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.3g30kcal3.7g3.3g0.5g0g
Kaurahiutale 60g225kcal8.7g34.2g4.4g6g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.6g2.3g6.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 248g753kcal21.7g137.2g4.7g34.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl68g608kcal0g0g67.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1908g4570kcal108g622.6g159g94.4g
Valittu annoskoko954g2285kcal54g311.3g79.5g47.2g
Annoskoko puolitettuna477g1143kcal27g155.7g39.8g23.6g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417