Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)701g2453kcal84.1g483.5g13.3g35g
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g7g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl58g526kcal0g0g58.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g5957kcal168.2g967g143.4g70g
Valittu annoskoko1064g2978kcal84.1g483.5g71.7g35g
Annoskoko puolitettuna532g1489kcal42.1g241.8g35.9g17.5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462