Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)801g2803kcal96.1g552.6g15.2g40g
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl67g601kcal0g0g66.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2432g6808kcal192.2g1105.2g163.8g80g
Valittu annoskoko1216g3404kcal96.1g552.6g81.9g40g
Annoskoko puolitettuna608g1702kcal48.1g276.3g41g20g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462