Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)901g3154kcal108.1g621.7g17.1g45g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g9g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g676kcal0g0g75.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2736g7658kcal216.2g1243.4g184.4g90g
Valittu annoskoko1368g3829kcal108.1g621.7g92.2g45g
Annoskoko puolitettuna684g1915kcal54.1g310.9g46.1g22.5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462