Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)100g350kcal12g69.1g1.9g5g
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana304g851kcal24g138.2g20.4g10g
Valittu annoskoko152g426kcal12g69.1g10.2g5g
Annoskoko puolitettuna76g213kcal6g34.6g5.1g2.5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462