Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1001g3504kcal120.1g690.8g19g50.1g
Vesi, vesijohtovesi 417g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl83g751kcal0g0g83.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g8509kcal240.2g1381.6g204.8g100.2g
Valittu annoskoko1520g4255kcal120.1g690.8g102.4g50.1g
Annoskoko puolitettuna760g2127kcal60.1g345.4g51.2g25.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462