Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1200g4200kcal144g828g22.8g60g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g900kcal0g0g100g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3644g10200kcal288g1656g245.6g120g
Valittu annoskoko1822g5100kcal144g828g122.8g60g
Annoskoko puolitettuna911g2550kcal72g414g61.4g30g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462