Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)125g438kcal15g86.3g2.4g6.3g
Vesi, vesijohtovesi 52g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g94kcal0g0g10.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g1064kcal30g172.6g25.6g12.6g
Valittu annoskoko190g532kcal15g86.3g12.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna95g266kcal7.5g43.2g6.4g3.2g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462