Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)150g526kcal18g103.6g2.9g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g1276kcal36g207.2g30.8g15g
Valittu annoskoko228g638kcal18g103.6g15.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna114g319kcal9g51.8g7.7g3.8g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462