Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)175g613kcal21g120.9g3.3g8.8g
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.8g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g131kcal0g0g14.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g1489kcal42g241.8g35.8g17.6g
Valittu annoskoko266g745kcal21g120.9g17.9g8.8g
Annoskoko puolitettuna133g372kcal10.5g60.5g9g4.4g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462