Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)200g701kcal24g138.2g3.8g10g
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g150kcal0g0g16.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g1702kcal48g276.4g41g20g
Valittu annoskoko304g851kcal24g138.2g20.5g10g
Annoskoko puolitettuna152g426kcal12g69.1g10.3g5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462