Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)225g788kcal27g155.4g4.3g11.3g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g1915kcal54g310.8g46.2g22.6g
Valittu annoskoko342g957kcal27g155.4g23.1g11.3g
Annoskoko puolitettuna171g479kcal13.5g77.7g11.6g5.7g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462