Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2400g8400kcal288g1656g45.6g120g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g24g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl200g1800kcal0g0g200g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7288g20400kcal576g3312g491.2g240g
Valittu annoskoko3644g10200kcal288g1656g245.6g120g
Annoskoko puolitettuna1822g5100kcal144g828g122.8g60g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462