Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)250g876kcal30g172.7g4.8g12.5g
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl21g188kcal0g0g20.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana760g2127kcal60g345.4g51.4g25g
Valittu annoskoko380g1064kcal30g172.7g25.7g12.5g
Annoskoko puolitettuna190g532kcal15g86.4g12.9g6.3g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462