Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)300g1051kcal36g207.2g5.7g15g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g2553kcal72g414.4g61.4g30g
Valittu annoskoko456g1276kcal36g207.2g30.7g15g
Annoskoko puolitettuna228g638kcal18g103.6g15.4g7.5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462