Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)350g1226kcal42g241.8g6.7g17.5g
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl29g263kcal0g0g29.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g2978kcal84g483.6g71.8g35g
Valittu annoskoko532g1489kcal42g241.8g35.9g17.5g
Annoskoko puolitettuna266g745kcal21g120.9g18g8.8g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462