Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)400g1402kcal48.1g276.3g7.6g20g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl33g300kcal0g0g33.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g3404kcal96.2g552.6g82g40g
Valittu annoskoko608g1702kcal48.1g276.3g41g20g
Annoskoko puolitettuna304g851kcal24.1g138.2g20.5g10g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.5g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462