Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)451g1577kcal54.1g310.8g8.6g22.5g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g338kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g3829kcal108.2g621.6g92.2g45g
Valittu annoskoko684g1915kcal54.1g310.8g46.1g22.5g
Annoskoko puolitettuna342g957kcal27.1g155.4g23.1g11.3g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462