Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)501g1752kcal60.1g345.4g9.5g25g
Vesi, vesijohtovesi 209g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl42g375kcal0g0g41.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1520g4255kcal120.2g690.8g102.4g50g
Valittu annoskoko760g2127kcal60.1g345.4g51.2g25g
Annoskoko puolitettuna380g1064kcal30.1g172.7g25.6g12.5g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462