Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)601g2102kcal72.1g414.5g11.4g30g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g451kcal0g0g50.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g5106kcal144.2g829g123g60g
Valittu annoskoko912g2553kcal72.1g414.5g61.5g30g
Annoskoko puolitettuna456g1276kcal36.1g207.3g30.8g15g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462