Uunijuurekset rosmariinilla
Lohko juurekset ja sipuli.
Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.
Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.
Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.
Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.
Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.
Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.
Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.
Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.
Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.
Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa
Lilja14