Erjan kaalilaatikko
2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
400 g jauhelihaa
n.1 kg valkokaalia eli keräkaalia
2 rkl öljyä/voita
2 sipulia hienonnettuna
0,5 dl siirappia
0,5 tl valkopippuria
0,5 rkl suolaa
1 l maitoa
lihaliemikuutio
* keitä riisit suolavedessä
* hienonna kaali
* ruskista jauheliha ja mausta se suolalla
* ruskista sipuli kevysti
* pehmitä kaalia pannulla öljyssä tai voissa useammassa erässä (hauduta isossa kattilassa 5-10 minuuttia)
* yhdistä kaikki aineet, tarkista maku
* kaada seos voideltuun vuokaan
* kypsennä 175 asteessa 1,5-2 tuntia
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 457 grammaa
Omena99