Torremolinoksen kalavuoka
Torremolinoksen kalavuoka
(4 annosta)
400 g kirjolohifileetä
ripaus sitruunapippuria
I sipuli
I punainen paprika
I maustekurkku
4 dl kalalientä
n. I50 g sulatejuustoa
I dl kermaa
I dl tillisilppua
I rkl sitruunamehua
I tl rosepippuria
I - 2 tl yrttisekoitusta, esim.
Provencen yrttejä
ripaus mustapippuria
Leikkaa kala nahattomiksi suikaleiksi ja laita suikaleet voideltuun uunivuokaan.
Mausta sitruunapippurilla.
Kuori ja hienonna sipuli sekä kuutioi paprika ja maustekurkku.
Levitä kasvikset kalan päälle.
Kuumenna kalaliemi ja laita sulatejuusto liemeen nokareina.
Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
Sekoita mausteet kermaan ja yhdistä seos kalaliemen kanssa.
Kaada vuokaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 303 grammaa
Topiax2