Blinit Esikko
2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).
Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.
Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.
Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.
Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa
Esikko