Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl25g145kcal5.3g1.3g12.6g2.9g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g50g300kcal10.5g3.3g27g0g
Hermesetas, annos 5g10g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g200g86kcal19.6g0.8g0.2g0g
Voi 150g1088kcal1.8g0.6g122g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g165kcal1g1.5g17.5g0g
Kahvi mustana 100ml100g3.2kcal0.3g0.3g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1172g3574kcal77g15.6g358.8g5.8g
Valittu annoskoko586g1787kcal38.5g7.8g179.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna293g894kcal19.3g3.9g89.7g1.5g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376