Porkkanakakku
Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.
Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää joukkoon öljy.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).
Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.
Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.
Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.
Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa
99362