Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)120g720kcal25.2g7.9g64.8g8.6g
Kookoshiutale 8.8g58kcal0.7g0.6g5.7g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Ruokosokeri149g607kcal0g148.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki100g57kcal0.3g14g0.1g1.2g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g200g510kcal11.8g6.4g47.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g60g240kcal0g60g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 2g7.8kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2796g7637kcal139.8g743g445.2g54.6g
Valittu annoskoko1398g3819kcal69.9g371.5g222.6g27.3g
Annoskoko puolitettuna699g1909kcal35g185.8g111.3g13.7g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272137